Декоративни камъни и тухли

А/ Гипсови декоративни камъни и тухли
Б/ Циментови декоративни тухли

Още видове гипсови декоративни тухли - подробно

Гипсови декоративни камъни и тухли

dsc_0078

1. Бели декоративни гипсови тухли – Тип: стара тухла.
За интериорни и екстериорни покрития.
Размер: 25 см х 6.5 см
Дебелина: от 8 мм до 10 мм
Тегло на 1 кв. м: 9 кг
Тухли в 1 кв. м. : 56 бр. (при редене с фуга 8-10 мм)
Опаковка (1 кв. м): кашон с размери 400 х 255 х 140 мм;  1 пале – 54 м2

Бели декоративни тухли с "пропаднала" фуга.

Бели декоративни тухли с "пропаднала" фуга.

Състав: гипс, добавки за увеличаване на твърдостта и намаляване на хигроскопичността, полимер, оцветител, импрегнатор.
Гипсът е един от най-екологичните строителни материали. Той не съдържа токсични вещества, киселинността му е близка до тази на човешката кожа, не отделя миризми, не предизвиква алергични реакции и е електрически неутрален. Този материал е в състояние да регулира въздушната влажност (виж. Влагомери) във вътрешните пространства. Всички продукти, изработени от гипс, могат да „дишат”, т.е. те поглъщат излишната влага от въздуха в помещението и я отделят обратно, когато въздухът е прекалено сух.

Основно предимство на облицовъчните тухли от гипс е ниското им тегло, което дава възможност лесно да се монтират без да е необходимо предварително укрепване на стената с мрежа. Оцветяването е в цялата им маса. Лесно се режат с ножовка или флекс.
Стените, облицовани с декоративни тухли на гипсова основа, притежават редица свойства (характерни за изделията от гипс): топлина при допир, добра изолация, регулиране на влагата,  шумоизолация и др.  Гипсовите изделия се препоръчват като противопожарни покрития.

Бяли гипсови декоративни тухли с фугиране (груба "селска" фуга)

Бяли гипсови декоративни тухли с фугиране (груба "селска" фуга)

Ниското  тегло на гипсовите декоративни тухли снижава разходите за транспорт и доставка.
За монтаж на декоративните тухли са подходящи всички марки гипсови лепила.
Фугата се прави с различни фугиращи смеси, в зависимост от това, какъв вид искате да бъде: бяла или цветна, гладка и фина или груба и пореста.

Цени:
Бели декоративни гипсови тухли
Цена на 1 кв. м бели: 24.90 лв.

2. Бели декоративни гипсови тухли със състаряващ цветен ефект
Цветове на състаряващия ефект:
- тъмно сив и светло сив
- светло сиво и светло керемидено
Цена на 1 кв. м бели гипсови със състаряващ ефект в един цвят: 27.70 лв.
(всеки допълнителен цвят +1 лв.)

Бяло със светло сиво и светло керемидено

Подробности за декоративните камъни и тухли можете да прочетете ако последвате посочения линк.

Циментови декоративни  тухли

cherveni-tuhli-stena

Серия 200 /тип  “стара тухла” /: размери 250 x 65 мм, 54 бр. / 1 кв.м. /; 1кв.м 18–20,0 кг.

Модел 201 - бяла циментова: 27.80 лв./м2 …  ….

Цените са без ДДС от склад в София. Доставката е за сметка на клиента

Модел 202 – бяла стара циментова тухла със състаряващи ефекти
Цена: 31.30 лв./м2

Модел 205 - Червена циментова тухла – тънка: 31.30 лв./м2

Модел 206 – стара червена циментова тухла с 1 допълнителен цвят.
Цена: 34.80 лв./м2

Всеки следващ допълнителен цвят +1 лв

Циментовите плочки и тухли са импрегнирани в заводски условия, затова са подходящи за  вътрешно и външно приложение.

Доставка
Доставката може да бъде извършена с фирма Еконт, Транспрес или с избрана от клиента куриерска фирма.
Цените на декоративните тухли са от склад в София, кв. Орландовци.
Доставките са за сметка на клиента.
Клиентите на фирма „Козелино” ползват от 12% до 20% отстъпка от транспортните разходи при доставката в страната до офис на Еконт или до адрес.
Заявка може да направите в офиса на фирма „Козелино” ООД в София:
Тел.:  02/983 27 02
GSM М-Тел: 0888 409 706;  0887 580 374
или на следния имейл: bezvlaga@gmail.com
работно време от 10.00 до 18.00 /без събота и неделя/
Желателно е да се информирате предварително за наличностите на отделните видове.

Фугиране
Фyгитe мeждy тyxличките нaй-чecтo ce oфopмят c ?вaдpaтни лeтви със сечение от 8х8 до 10?10 мм. Фугирането се извършва с найлонов шприц (пош), който се пълни добре с разтвор и се стяга, за да се отстрани водата. След като разтворът се шприцова, той трябва да се притисне и оформи във фугите. Вместо найлонов шприц може да се ползва пистолет за фуги или пистолет за силикон, или пък мaл?a зaocтpeнa миcтpия , с която фyгитe ce пoпълвaт c paзтвop, а cлeд тoвa ce изглaждaт c фyгaч.
Обикновено готовите фугиращи смеси, които се продават,  са за фуги с ширина до 5мм. За по-големи фуги (до 1 см) в сместа трябва да се добави мраморно брашно (или пресят пясък до 1.5 мм), за да не се напука готовата фуга след изсъхване.
Ако се налага фугата да е по-голяма  от 1 см – например при редене на декоративни камъни, фугирането се прави със смес от цимент и пясък, а за оцветяване се ползва бял цимент и оксидна боя.
За външни облицовки фугите трябва да се запечатат с водоразтворими лакове за камък, импрегнатори за бетон и др. Това трябва да стане два-три дни след монтажа, върху добре изсъхнали и чисти от прах фуги.
Фугирането се извършва при температури над 5 градуса. Не е желателно да се прави и в много горещо време, както и при пряко слънчево греене, дъжд и силен вятър.
За вътрешно оформление гипсовите декоративни тухли може да не се фугират, тъй като са достатъчно тънки и добре оформени. По тази причина гипсовите декоративни тухли са предпочитани както от майстори така и от любители.

Цени на допълнителни материали:

1/ Импрегниращ лак, безцветен, мат /900 мл/  – нанася се след монтиране на декоративните тухли. Лакът се разрежда с вода в съотношение 1:1, за да не се получава лакиращ /блестящ/ ефект.
Цена  на една кутия лак: 8 лв.
Една кутия е достатъчна за 10-12 м2 декоративни тухли.

Ако желаете тухличките да бъдат импрегнирани в заводски условия, цената на допълнителната услуга е 2 лв./м2.

ПРАВИЛА ЗА РАБОТА:
• Тухличките и декоративните камъни не бива да се лепят върху дърво, метал, фазер, ПДЧ и други аналогични материали, изменящи формата и размерите си под въздействие на вода и други външни фактори.
• Желателно е да се работи при температура над 5 градуса.
• Поставянето на декоративните камъни и тухли се извършва отгоре-надолу и открай-докрай на стената с цел да не се зацапат вече монтираните плочки.
• Рязането на гипсовите тухли може да се извършва с ножовка.
• Фугирането не е задължително.
• Препоръчва се ползването на специални лепила за фасадно приложение. Ако изкуственият камък и тухлички се използват за фасадни облицовки, желателно е  допълнително да се импрегнират с прозрачен акрилен лак за каменни и изкуствени обицовки или със силиконови импрегнатори ( на Изомат, Оргахим, Лакпром и др.) Ако повърхността е изложена на дъжд и влага, подходящо е покритието за камъни например Сан Марко, Италия – силоконово водоотблъскващо. То осигурява дълбокопроникваща защита за външни и вътрешни повърхности.

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ:
Преди  монтажа на тухлите и камъните се убедете, че повърхността е чиста, твърда и не се рони. Отстранете остатъците от тапети, бои, мазни петна и прах. Шпакловайте пукнатините и ерозиралите участъци. Ако повърхността е пореста /тухла, гипсови блокчета, газобетон, варова мазилка/, трябва предварително да се шпаклова с лепило.
ВАЖНО: Равната повърхност намалява разхода на лепило.

ПОРЪЧКА

Може да направите поръчка по телефон:
02/983 27 02; 0887 580 374; 0888 409 706
e-mail: bezvlaga@gmail.com
Желателно е да попитате за наличностите, защото някои видове са на разпродажба и няма да се внасят, а за други трябва да се направи поръчка, ако са изчерпани. Ъгловите елементи също се поръчват предварително (нямаме наличности от всички цветове).
Цените са без ДДС.
Цените са от склад в София. Доставката до клиенти в страната е за сметка на клиента.

Всички заявки за страната могат да се доставят с Еконт (до офис на Еконт или до адрес) с наложен платеж или с друга фирма (Спиди, Интерлогистика и т.н.), посочена от клиента.

Най-после можем да ви зарадваме, че има налични Air Box Comfort (микровентилационна клапа без фрезоване на дограмата) в модерния напоследък цвят антрацит (RAL 7016). Ако желаете, може да го комплектовате с Air Box ECO (външна козирка с филтър) в същия цвят. За пдробност вижте раздела Airbox

Уважаеми клиенти,_____________ При желание да посетите офиса в София, моля, обадете се предварително на 0888 409 706 или 0887 580 374. Работно време от 10.00 до 14.00 часа. _______________________________ По всяко време можете да получите подробна консултация по телефон или по e-mail. __________________________________ Всеки делничен ден изпращаме избраните от вас продукти и устройства до офис на ЕКОНТ или до адрес.

НОВО!!! Външна козирка Air Box ECO с филтър и без фрезоване на дограмата. Може да се монтира на всички видове ПВЦ дограми. Много подходяща е и при наличие на комарници и ролетни щори. Осигурява добра шумоизолация и филтрира фините прахови частици. Ако вече сте монтирали какъвто и да е модел вентилационна клапа без външна козирка, може впоследствие, когато решите да повишите шумоизолацията или да пречиствате постъпващия въздух, да монтирате козирката Air Box ECO. Има и подробен филм за монтажа.

Клапи без фрезоване на дограмата Air Box Comfort– изключително лесен монтаж!

НОВО!!! Клапи цвят антрацит (RAL7016), и тъмен златен дъб (RAL8003).

НОВО!!! Fenster Air Plus hygro. Нов модел автоматична микровентилационна клапа. Много подходяща за последни и предпоследни етажи, както и за жилища със слаба изходна вентилация.

Най-после можем да ви зарадваме, че има налични Air Box Comfort (микровентилационна клапа без фрезоване на дограмата) в модерния напоследък цвят антрацит (RAL 7016). Ако желаете, може да го комплектовате с Air Box ECO (външна козирка с филтър) в същия цвят. За пдробност вижте раздела Airbox

January 22, 2022

Уважаеми клиенти,_____________ При желание да посетите офиса в София, моля, обадете се предварително на 0888 409 706 или 0887 580 374. Работно време от 10.00 до 14.00 часа. _______________________________ По всяко време можете да получите подробна консултация по телефон или по e-mail. __________________________________ Всеки делничен ден изпращаме избраните от вас продукти и устройства до офис на ЕКОНТ или до адрес.

November 23, 2020

НОВО!!! Външна козирка Air Box ECO с филтър и без фрезоване на дограмата. Може да се монтира на всички видове ПВЦ дограми. Много подходяща е и при наличие на комарници и ролетни щори. Осигурява добра шумоизолация и филтрира фините прахови частици. Ако вече сте монтирали какъвто и да е модел вентилационна клапа без външна козирка, може впоследствие, когато решите да повишите шумоизолацията или да пречиствате постъпващия въздух, да монтирате козирката Air Box ECO. Има и подробен филм за монтажа.

October 24, 2019

Клапи без фрезоване на дограмата Air Box Comfort– изключително лесен монтаж!

January 23, 2019

НОВО!!! Клапи цвят антрацит (RAL7016), и тъмен златен дъб (RAL8003).

October 15, 2018

НОВО!!! Fenster Air Plus hygro. Нов модел автоматична микровентилационна клапа. Много подходяща за последни и предпоследни етажи, както и за жилища със слаба изходна вентилация.

December 8, 2017

КОЗЕЛИНО ООД

Адрес офис:
София 1000, ул. Г.С. Раковски 91, ет.1

тел. 02/983 68 25; 02/ 983 27 02
Mtel: 0888 409 706; 0887 580 374;
email: bezvlaga@gmail.com

Пощенски адрес: София 1309 П.К. 39

www.bezvlaga.com