Митове

Мит за чистотата
Заради високата ефективност на съвременните почистващи средства, сме станали свръхчувствителни към мръсотията и праха.
Това не е вярно. Редовното почистване на помещенията и подържането на оптимален микроклимът е важно за самочувствието на хората и особено за страдащите от алергия.

Мит за влажността
«Тук въздухът е много сух» - казваме така и поставяме овлажнител.
Влажността на въздуха обикновено е над 45%, без да се използват овлажнители. Причината за това е липсата на циркулация. На практика човек трудно може да определи влажността на въздуха само по своите усещания. Сухота на въздуха се констатира, ако например ви сълзят очите, ако чувствате сухота в устата и в носа. Причина за това обаче могат да бъдат и различни фактори, като наличието на прах и други замърсявания на въздуха.
Усещане за сухота на въздуха се получава, когато в помещението е много топло. Проблемът се решава с понижаване на температурата с няколко градуса.

При монтиране на овлажнител на въздуха може да възникнат допълнителни проблеми. Значително се повишава например опасността от образуване на петна от влага и разпространение на плесени. При относителна влажност на въздуха над 55%, която лесно се достига с помощта на увлажнител, в домашната прах по-бързо се размножават акарите.
И още един мит: за добро самочувствие влажността на въздуха трябва да е над 50%.

Това не е вярно. Резултатите от съвременните изследвания показват, че през по-голямата част от годината в северните райони на Швеция влажността на въздуха е доста под 40%, но това не предизвиква здравни проблеми, а напротив – те се появяват при повишаване на влажността.
Ако искате да проследите как влажността влияе върху вашето здраве, може да си купите хидромер виж: Други продукти - Влагомери

Митове за вентилацията
Един отдушник в апартамента е достатъчен за осигуряване на добра вентилация.
Това не е вярно. При наличието само на един отдушник, вентилацията може дори да се влоши. За да се постигнат добри резултати, трябва да има пълноценен приток на въздух и едновременно с това отвеждане на застоялия. Т.е. да има постоянна циркулация на въздуха.

Мит за домашните животни
Домашните животни защитават децата от алергии.
Това не е вярно. Хората, страдащи от алергии (а в съвременния ни свят те са все повече), обикновено умишлено отбягват да отглеждат в дома си домашни животни, а тези, които нямат здравни проблеми, не се замислят дали да си вземат куче или котка. Именно последните поддържат мита, че хората, които отглежат котка или куче в дома си, стават устойчиви на алергии. Истината е, че хората, страдащи от алергии, са чувствителни към домашните животни. Осигуряването на постоянен приток на свеж въздух и отвеждането на замърсения намалява дестки пъти влиянието на алергените върху човешкия организъм.

Официален представител на
Aereco S.A. за България
КОЗЕЛИНО ООД

Адрес офис:
София 1000, ул. Г.С. Раковски 91, ет.1

тел. 02/983 68 25; 02/ 444 83 74
Mtel: 0888 409 706; 0887 580 374;
0887 800 043
Vivacom: 0877 580 374
тел./факс: 02/983 27 02
email: bezvlaga@gmail.com

Пощенски адрес: София 1309 П.К. 39

www.bezvlaga.com